tisdag 1 april 2014

Uppdrag Språklyft





Sedan ett tag tillbaka finns Uppdrag Språklyft för åk 1-3. Det är ett idématerial till Skolverkets "Nya språket lyfter" med hänvisningar till observationspunkterna i "Nya språket lyfter".

Den har två teman, Leksaksfabriken och Detektivbyrån. Varje tema inleds med en högläsningstext, då läraren får många tillfällen att öva läsförståelse och ordkunskap med eleverna. Till varje tema finns en rad elevuppdrag som övar olika läs- och skrivstrategier, vilka aktivt utvecklar elevernas språk.

Precis nyligen har Natur & Kultur även släppt ett Uppdrag Språklyft  för åk 4-6. Det är uppbyggt på samma sätt, men nu är uppdraget att skriva en tidning. 

I serien finns också Uppdrag Språklyft med matematik. Uppdrag Språklyft med matematik är uppbyggt på samma sätt som Uppdrag Språklyft 1. Nya berättelser om Leksaksfabriken och Detektivbyrån leder oss in på uppdrag som har problemlösning i fokus. Alla uppdrag har koppling till det centrala innehållet i matematik och observationspunkterna i Nya Språket lyfter.


Marlene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar