tisdag 27 oktober 2015

Till Årets skolbibliotek 2015...

...har Hjulsbroskolans bibliotek i Linköping utnämnts, med motiveringen "Ett långsiktigt och strategiskt läsutvecklande arbete i nära samarbete med lärare och skolledning. Särskilt framgångsrikt är arbetet med elevernas källkritik, från förskoleklass och uppåt. På ett generöst sätt sprider personalen sina väldokumenterade arbetssätt både lokalt och nationellt".

Det är Nationella skolbiblioteksgruppen som av tre nominerade bibliotek utser årets skolbibliotek. Hjulsbroskolan har dock även tidigare uppmärksammats av Skolverket för sitt framgångsrika arbete med källkritik, där skolbibliotekarien och läraren har ett nära samarbete i undervisningen.

Skolbiblioteket på Hjulsbroskolan använder sig av tjänsten SkolArena för informationssökning, samling av sina pedagogiska resurser (såsom diverse databaser), publicering av elevers arbeten, sökning av böcker i skolbiblioteket och i kommunbiblioteket och mycket annat. SkolArena är även den tjänst som nu är under uppbyggnad och kommer att ligga till grund för Hammarö kommuns samlade skolbiblioteksresurser.

/Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar